Fem tips til hvordan lage en god logo

Fem tips til hvordan lage en god logo

Publisert: 6. juli 2021
Oppdatert: 13. juni 2024

Logoer er det viktigste kjennetegnet til en bedrift, og det første man ser. Den fungerer som en visuell representasjon av bedriftens identitet og verdier, og kan derfor spille en avgjørende rolle i hvordan bedriften oppfattes av publikum. En logo som er kjedelig eller intetsigende kan gi et negativt inntrykk og gjøre det vanskeligere for bedriften å skille seg ut i markedet. Det er derfor essensielt å være bevisst på hvordan logoen blir oppfattet, og sikre at den kan fortsette å være relevant selv når bedriften utvikler seg over tid. Vi gir deg fem tips til hvordan du lager en god logo.

Look at that subtle off-white coloring. The tasteful thickness of it. Oh my God, it even has a watermark…

Patrick Bateman American Psycho 2000 (Mary Harron)
Logodesign

1. Vær obs på lesbarheten av skrifttypen i logoen

Ulike skrifttyper, eller fonter som det også kalles, kommuniserer ulike ting. Det er derfor viktig å tenke på hvordan bedriften kan bli oppfattet når man velger fonten på logoen. Ønsker du å fremstå profesjonell og mer corporate, er det mye å hente på en font med stramme og mer minimalistiske linjer. Tenk Patrick Bateman’s forretningskort i American psycho.

Logodesign

2. Enkelhet

En god logo bør være enkel og lett å gjenkjenne. Enkle design er ofte mer minneverdige og effektive i ulike størrelser og applikasjoner. Unngå for mange detaljer som kan gjøre logoen komplisert og vanskelig å gjenskape. Selv når du er veldig fornøyd med de ulike elementene, prøv å rydde opp og «kill your darlings».

Logodesign

3. Tidløshet

En vellykket logo bør kunne stå seg over tid. Unngå å følge kortvarige trender som kan gjøre logoen utdatert etter kort tid. Fokuser heller på klassiske designelementer som vil forbli relevante selv etter mange år.

Det er ikke nødvendigvis det viktigste at logoen er direkte beskrivende for kjernevirksomheten i bedriften. Det viktigste er at den er et tydelig og særegent uttrykk som kan bestå, også når bedriften utvikler seg.

Logodesign

4. Relevans

En vellykket logo reflektere bedriftens bransje, verdier og målgruppe. Tenk nøye gjennom hvilke elementer og farger som best representerer bedriftens identitet, og sørg for at logoen kommuniserer dette på en tydelig måte.

Logodesign

5. Fleksibilitet

En logo skal brukes mange steder og bør fungere godt på tvers av ulike medier og plattformer, fra visittkort til store reklamebannere.Vurder hvordan logoen vil se ut i forskjellige størrelser og fargekombinasjoner, og sørg for at den beholder sin integritet og tydelighet uansett hvor den brukes.
Det er viktig å ha mange ulike versjoner og formater av samme logoen. Det samme bilde / ikonet av logoen vil se annerledes ut hvis den blir vist på mobil, i signaturfeltet på eposten eller på nettsiden. Det er derfor lurt å ha tenkt igjennom hvordan den blir seende ut, og ha ulike varianter for ulike formål. Det er også viktig å ha en lys og en mørk versjon slik at den kan brukes med lyse eller mørke bakgrunner.

Logodesign

Konklusjon

En godt utformet logo er avgjørende for en bedrifts suksess, da den ofte er det første inntrykket kunder får. En enkel, tidløs, relevant og fleksibel logo kan styrke bedriftens identitet og sikre at den forblir relevant over tid. Ved å følge disse prinsippene kan bedriften skape en visuell identitet som skiller seg ut i markedet og bidrar til å bygge en sterk merkevare. Ved å følge disse tipsene kan du skape en logo som ikke bare er estetisk tiltalende, men som også effektivt kommuniserer din bedrifts identitet og styrker merkevaren din i markedet.

Trenger du hjelp til ny logo eller helhetlig branding?

Vi hjelper deg med å utarbeide en visuell profil til din bedrift som skiller seg ut, og gjør deg gjenkjennelig. Ønsker du å ta brandingen din til det neste nivået, er vi også eksperter på å utarbeide helhetlig visuell profil og helhetlig markedsføring. Ta kontakt for en uforpliktende samtale.
Relatert innhold

Les mer om nettsider og webdesign

Vekstkonsulenter: Nøkkelen til Bærekraftig Forretningsvekst

Hvis du ønsker å vokse i dagens stadig skiftende forretningslandskap, er bærekraftig vekst en avgjørende målsetning. Å...
Bildet illustrerer kyuubi creative sin SLA - Service level agreement

SLA – KB Creative sin Service Level Agreement

Hensikten med en Service Level Agreement (heretter kalt SLA), er å gi en oversikt over forventninger og...

Øk Inntekt og Realiser Potensialet: En Guide til Målrettet Markedsføring og Effektiv Salgsprosess

For en bedrift er det avgjørende å øke inntekten for å realisere sitt fulle potensial. Dette kan...