Øk Inntekt og Realiser Potensialet: En Guide til Målrettet Markedsføring og Effektiv Salgsprosess

Øk Inntekt og Realiser Potensialet: En Guide til Målrettet Markedsføring og Effektiv Salgsprosess

Publisert: 12. januar 2024
Oppdatert: 18. januar 2024

For en bedrift er det avgjørende å øke inntekten for å realisere sitt fulle potensial. Dette kan oppnås ved å implementere en grundig strategi som inkluderer å treffe riktig målgruppe, lage gode brukerreiser, optimalisere konverteringssider og etablere effektive salgstrakter. Til sammen blir dette en målrettet markedsføringsstrategi som baserer seg på en effektiv salgsprosess.

Her er en steg-for-steg guide som hjelper deg med å oppnå dette. Vi ser nærmere på hvorfor de beskrevne grepene – å treffe riktig målgruppe, lage gode brukerreiser, optimalisere konverteringssider og implementere effektive salgstrakter – kan hjelpe en bedrift med å øke inntektene og få flere kunder.

Fire trinn for målrettet markedsføring og effektiv salgsprosess

Her er fire viktige trinn i enhver målrettet markedsføringsstrategi som alle er viktige ledd i en effektiv salgsprosess:

 1. Identifiser riktig målgruppe
 2. Lag gode brukerreiser
 3. Optimaliser konverteringssider
 4. Implementer effektive salgstrakter

Her får du innblikk i  hva som skal til for å implementere de på en god måte, og litt innsikt i hvorfor det lønner seg.

TRINN 1: IDENTIFISER RIKTIG MÅLGRUPPE

Å treffe riktig målgruppe er kritisk for enhver bedrift. Å vite hvem dine ideelle kunder er, hjelper deg med å fokusere markedsføringen din og tilpasse produktene og tjenestene dine til deres behov. Her er noen nøkkeltrinn for å identifisere riktig målgruppe:

 1. Markedsundersøkelser: Gjennomfør grundige markedsundersøkelser for å forstå hvem som er interessert i dine produkter eller tjenester. Spørsmål som demografi, interesser, behov og preferanser er viktige å vurdere. Få en ide om hva slags språk og ordbruk målgruppen bruker når de tenker og snakker om produktet ditt, det gjør det mer effektivt å optimalisere for organisk trafikk (SEO).
 2. Analyser eksisterende kunder: Studer dine nåværende kunder og identifiser felles trekk blant dem. Hva er deres kjøpsatferd, hvor kommer de fra, og hva motiverer dem til å kjøpe fra deg?
 3. Konkurrentanalyse: Undersøk dine konkurrenter for å se hvilke målgrupper de appellerer til, og vurder om det er muligheter for å fokusere på en mindre konkurranseutsatt målgruppe.

Alt dette kan virke omstendelig og dyrt, og selv om det ofte lønner seg i lengden, kan det være uoverkommelig dyrt for mange å komme igang med det. Det er derfor nyttig å vite at du sannsynligvis sitter på mye av denne innsikten allerede, og mye kan bli gjort ved å sette av tid for å gå igjennom det systematisk. Da er det ofte lurt å ha hjelp fra eksterne til å drive prosessen i å identifisere målgruppen i samråd med nøkkelpersoner fra bedriften.

HVORFOR ER DET LØNNSOMT Å KJENNE MÅLGRUPPEN SIN?

Ved å kjenne målgruppen kan du: 

 1. Maksimerer markedsføringsinvesteringer: Å kjenne din målgruppe lar deg bruke markedsføringsressurser mer effektivt. Du unngår å kaste bort tid og penger på å markedsføre til personer som ikke er interessert i dine produkter eller tjenester.
 2. Bedre målrettet kommunikasjon: Når du vet hvem din ideelle kunde er, kan du tilpasse markedsføringsmeldingene dine for å snakke direkte til deres behov, ønsker og smak. Dette øker sjansen for å fange oppmerksomheten og engasjere dem.
 3. Øker sannsynligheten for konvertering: Folk som allerede er interessert i det du tilbyr, har en høyere sannsynlighet for å konvertere til betalende kunder. Derfor fører målrettet markedsføring til høyere konverteringsrater.

Når dette kombineres med de andre stegene nedenfor, er potensialet stort for å øke lønnsomhet og oppnå vekst.

Trinn 2: Lag Gode Brukerreiser

En god brukerreise er avgjørende for å tiltrekke, engasjere og beholde kunder. Her er noen tips for å utvikle gode brukerreiser:

 1. Forstå brukerens reise: Kartlegg hele kundens reise, fra oppdagelse av produktet eller tjenesten din til konvertering og videre til kundelojalitet.
 2. Tilpass innholdet: Lag relevant innhold for hver fase av brukerreisen. Dette kan inkludere blogginnlegg, videoer, e-postmarkedsføring og mer.
 3. Enkel navigasjon: Sørg for at nettstedet ditt eller appen er enkle å bruke, med klar navigasjon og tydelig informasjon om produktene eller tjenestene dine.

Vær bevisst på at du må tilby en form for verdi for kunden under hele brukerreisen som gjør at de ikke føler tiden sin bortkastet eller møter for mye motstand slik at de stopper opp. Verdi kan fort være kunnskap og innsikt som dere sitter på, som kunden har nytte av til sitt eget formål, eller bare at steget er lett å gjennomføre og gjør kjøpsprosessen åpenbar enklere for kunden. Gevinstene ved å ha en god brukerreise er mange:

Hvorfor er det lønnsomt å ha gode brukerreiser?

 • Forbedrer brukeropplevelsen: En god brukerreise sikrer at besøkende har en positiv opplevelse når de samhandler med din bedrift. Dette gir en bedre kundeopplevelse og øker sjansen for at de kommer tilbake.
 • Reduserer frafall: En brukerreise som er lett å følge og forstå, reduserer sannsynligheten for at besøkende forlater nettstedet ditt uten å fullføre ønsket handling, som for eksempel et kjøp eller en påmelding.
 • Bygger merkevarelojalitet: Gode brukerreiser bygger tillit og lojalitet hos kunder. Når de opplever en sømløs og positiv interaksjon med din bedrift, er de mer tilbøyelige til å komme tilbake og anbefale deg til andre.

En optimal brukerreise er god på å konvertere kunden. Alt dette er viktig for å oppnå en effektiv salgsprosess. Og gjennomført på en god måle oppnår man helhetlig og målrettet markedsføring. Les videre for å lære mer om hva som skal til for å ha optimale konverteringssider.

Trinn 3: Optimaliser Konverteringssider

Konverteringssider er steder der besøkende blir til betalende kunder eller leads. Det er der en besøkende / interessent blir en kunde / følger / medlem / abonnent. Det er viktig at terskelen for å konvertere er så lav som mulig. For å maksimere konverteringer, må du optimalisere disse aspektene:

 1. Tydelige CTA-er (Call to Action): Bruk klare og overbevisende handlingsknapper (CTA-er) som oppfordrer besøkende til å handle, for eksempel «Kjøp nå», «Registrer deg» eller «Kontakt oss.»
 2. Reduser friksjon: Forenkle registrerings- eller kjøpsprosessen ved å be om minimal informasjon. Lange skjemaer kan skremme bort potensielle kunder.
 3. Test og optimaliser: Utfør A/B-testing for å finne ut hva som fungerer best. Endre elementer som overskrifter, bilder, fargevalg og CTA-tekster for å se hva som gir høyest konverteringsrate.

Hva er en typisk konverteringsrate og hvorfor er det lønnsomt å ha optimale konverteringssider?

Generelt sett er 2-5% konverteringsrate ansett som en god konverteringsrate for nettbutikker. Hva som gjelder for din bransje vil variere. Uansett er det nyttig og lønnsomt å optimalisere konverteringssider, ikke minst fordi det har følgende effekter:

 • Øker konverteringsraten: Konverteringssider er der besøkende blir kunder. Ved å optimalisere disse sidene for enkelhet og overbevisning, kan du øke konverteringsraten, noe som betyr flere kunder uten å øke markedsføringsbudsjettet.
 • Minsker bortkastet trafikk: Effektive konverteringssider sørger for at besøkende som allerede er interessert i ditt tilbud, ikke blir mistet underveis på grunn av en dårlig utformet side eller en for komplisert prosess.
 • Bedre innsikt: A/B-testing og optimalisering av konverteringssider gir deg verdifull innsikt i hva som fungerer best for din målgruppe, slik at du kan gjøre kontinuerlige forbedringer.

Trinn 4: Implementer Effektive Salgstrakter

En salgstrakt er en serie trinn som fører en potensiell kunde gjennom kjøpsprosessen. For å optimalisere salgstrakter, bør du vurdere følgende:

 1. Leadgenerering: Bruk ulike markedsføringskanaler som e-postmarkedsføring, sosiale medier og innholdsmarkedsføring for å generere leads og bygge en liste over potensielle kunder.
 2. Leadnurturing: Bygg tillit og engasjement ved å levere relevant og verdifullt innhold til leads over tid. Dette kan inkludere nyhetsbrev, webinars eller gratis ressurser.
 3. Salgsavslutning: Implementer effektive salgsmetoder, enten det er gjennom direkte salg, e-handel eller annet, for å konvertere leads til betalende kunder.
 4. Kundelojalitet: Fortsett å engasjere og pleie dine eksisterende kunder for å oppmuntre til gjentatte kjøp og positive anbefalinger.

Implementering av gode salgstrakter vil bidra til følgende gevinster: 

 • Øker salgseffektiviteten: Salgstrakter hjelper deg med å strukturere og automatisere salgsprosessen. Dette gir dine selgere en klar vei å følge for å konvertere leads til kunder.
 • Maksimerer livstidsverdien av kunder: En godt utformet salgstrakt kan inneholde strategier for kundelojalitet og oppsalg (cross-selling) som bidrar til å øke den totale verdien av hver kunde over tid.
 • Reduserer salgsavhopp: Ved å holde kontakt med leads gjennom hele salgsprosessen, minimerer du sjansen for at de faller av underveis og mister interessen.

Konklusjon

Ved å følge disse trinnene og kontinuerlig overvåke og tilpasse din markedsføringsstrategi og salgsprosess, kan din bedrift øke inntektene og realisere sitt fulle potensial. Husk at det er viktig å holde tritt med endringer i markedet og forbrukeratferd for å holde seg konkurransedyktig og relevant.

Samlet sett gir disse grepene bedriften muligheten til å arbeide mer målrettet, effektivt og kundeorientert. Dette fører til en høyere konverteringsrate, økt kundetilfredshet og lojalitet, og dermed en økning i inntektene. Det er viktig å merke seg at disse tiltakene krever kontinuerlig overvåkning og tilpasning for å sikre vedvarende suksess i et stadig skiftende forretningsmiljø.

Relatert innhold

Les mer om markedsføring

Bildet illustrerer kyuubi creative sin SLA - Service level agreement

SLA – KB Creative sin Service Level Agreement

Hensikten med en Service Level Agreement (heretter kalt SLA), er å gi en oversikt over forventninger og...
Kyuubi Creative får nettsiden din til å ta fart ut av laptopen din som totalleverandør av nettsider

Hvorfor er nettsider viktig?

I dagens digitale tidsalder er en nettside mye mer enn bare et visittkort på nettet; det er...

Hvordan påvirker AI SEO?

AI er på vei til å bli implementert i nesten alt. Ett av områdene som blir berørt,...

TA KONTAKT FOR EN HYGGELIG PRAT!

Vi ønsker å hjelpe deg med å finne de beste løsningene så ikke nøl med å ta kontakt! 

+47 99 51 51 49

hei@kyuubi.no