Hvordan øke salg og konverteringer med godt webdesign

Hvordan øke salg og konverteringer med godt webdesign

Publisert: 12. november 2023
Oppdatert: 12. januar 2024

Webdesign spiller en kritisk rolle i å øke salg og konverteringer fordi det er blant de mer aktive møtepunktene mellom en bedrift og potensielle kunder i den digitale verden. Det er ofte sånn kundene kan få et ordentlig inntrykk av bedriften, og avgjørelsen om å gå videre med bedriften eller ikke er ofte avgjort på bakgrunn av hvordan opplevelsen av nettsiden er.

De viktigste faktorene for en god nettside

Et godt designet nettsted tiltrekker seg og beholder besøkenes oppmerksomhet, og gir et positivt førsteinntrykk som er avgjørende for å bygge tillit og troverdighet. Følgende elementer er noen av de viktigste for å oppnå ønsket effekt:

  1. Brukervennlig og intuitivt grensesnitt 
  2. Responsivt design
  3. Handlingsdrevne designelementer

Gjennom brukervennlig navigasjon og intuitivt grensesnitt, gjør et effektivt webdesign det enkelt for besøkende å finne det de leter etter, noe som øker sannsynligheten for konvertering. Responsivt design sikrer at nettstedet fungerer like godt på alle enheter, noe som er viktig i en tid hvor mobiltrafikk stadig øker. Dessuten er handlingsdrevne designelementer, som tydelige handlingsoppfordringer (CTAs), avgjørende for å veilede brukere mot konverterende handlinger, enten det er kjøp, påmeldinger, eller henvendelser. I sum bidrar et strategisk og godt planlagt webdesign til en forbedret brukeropplevelse, noe som direkte påvirker en bedrifts evne til å tiltrekke, engasjere, og konvertere besøkende til lojale kunder.

EN NETTSIDE ER ET VIKTIG SUPPLEMENT TIL EN SELGERS OPPSØKENDE AKTIVITETER

En velfungerende nettside fungerer som en digital forlengelse av en selgers oppsøkende aktiviteter og spiller en vital rolle i salgsprosessen. For det første, tilbyr nettsiden en tilgjengelig plattform hvor potensielle kunder kan oppdage og lære om bedriftens produkter eller tjenester på egenhånd, til enhver tid. Dette betyr at selv utenfor vanlige arbeidstimer, fortsetter nettsiden å generere leads og engasjere med kunder. For det andre, kan en godt strukturert nettside effektivt fange opp kundens interesse og behov gjennom relevant og overtalende innhold, som kundecase, produktbeskrivelser, og demonstrasjonsvideoer. Dette hjelper selgere ved å varme opp leads før direkte kontakt, slik at de kan fokusere på mer kvalifiserte muligheter og skreddersy deres kommunikasjon basert på informasjonen kundene allerede har engasjert seg med.

INTEGRERING AV AUTOMATISERTE LØSNINGER GJØR DET LETTERE FOR KUNDEN Å KJØPE

Til slutt, integrasjon av automatiserte verktøy som chatbots eller kontaktformularer på nettsiden, kan bistå i å samle verdifull kundeinformasjon og forespørsler, som igjen kan brukes av selgere for mer målrettet og effektiv oppfølging. Dermed, i en verden hvor digital tilstedeværelse er nøkkelen, fungerer en god nettside ikke bare som et viktig supplement til en selgers oppsøkende aktiviteter, men også som en kraftfull katalysator for salg.

Relatert innhold

Les mer om webdesign

Vekstkonsulenter: Nøkkelen til Bærekraftig Forretningsvekst

Hvis du ønsker å vokse i dagens stadig skiftende forretningslandskap, er bærekraftig vekst en avgjørende målsetning. Å...
Bildet illustrerer kyuubi creative sin SLA - Service level agreement

SLA – KB Creative sin Service Level Agreement

Hensikten med en Service Level Agreement (heretter kalt SLA), er å gi en oversikt over forventninger og...

Øk Inntekt og Realiser Potensialet: En Guide til Målrettet Markedsføring og Effektiv Salgsprosess

For en bedrift er det avgjørende å øke inntekten for å realisere sitt fulle potensial. Dette kan...

TA KONTAKT FOR EN HYGGELIG PRAT!

Vi ønsker å hjelpe deg med å finne de beste løsningene så ikke nøl med å ta kontakt!

+47 99 51 51 49

hei@kyuubi.no