Hva er branding og merkevarebygging

0

Hva er branding og merkevarebygging

Publisert: 17. september 2021
Oppdatert: 18. oktober 2022

Branding og merkevarebygging handler om å påvirke brukers valg og skille seg ut fra konkurrenter. Merkevaren din skal skape trygghet og lojalitet, slik at du blir valgt igjen! Vi har flere års erfaring med å bygge store og små merkevarer med fokus på posisjonering, bevissthet, lojalitet og å skape helhetlig inntrykk!

Hva er branding og merkevarebygging

Hva er branding, eller merkevarebygging som det også kalles? Merkevarebygging er alle tiltak og aktiviteter som omhandler å skape, posisjonere, opprettholde og videreutvikle omdømme og oppfatning av en vare, tjeneste, eller bedrift hos forbrukers bevissthet. Hensikten med merkevarebygging er å gi produktet en identitet og tilleggsverdi.  

branding og merkevarebygging

Assosiasjoner og bevissthet

Hva er merkevarebygging og merkevarebyggende aktiviteter? Enkelt forklart handler merkevarebygging om å påvirke assosiasjoner og konnotasjoner man har til et merke, produkt, tjeneste eller bedrift, på en best mulig måte. Merkevarebygging handler om å skape bevissthet og synlighet rundt din virksomhet, slik at det blir lettere for bruker og kunder å skille deg fra andre virksomheter i samme bransje. Branding og merkevarebygging kan gi deg et konkurransefortrinn i et krevende marked, der alle skriker etter kunders oppmerksomhet. 

branding og merkevarebygging

Lag en merkevare som skiller deg ut fra mengden!

Et viktig grunnelement når det kommer til merkevarebygging er posisjonering! Posisjonering handler om å skape og benytte seg av oppfatninger og assosiasjoner knyttet til din merkevare. Hva slags opplevelse folk har av ditt produkt, har noe å si for posisjoneringen i forhold til tilsvarende produkter på markedet. Elementer som påvirker posisjonering kan være pris, kvalitet, miljøvennlighet, etc. 

Så hva er branding og merkevare? Branding er det som gjør at din merkevare er unik og skiller seg ut i bransjen og blant konkurrerende produkter. Det er viktig å opparbeide seg innsikt og bevissthet rundt hva som gir deg og din bedrift en konkurransefordel, og hvordan du kan utnytte disse fordelene for å ta en tydelig posisjon i markedet! 

Trenger du hjelp til å komme i gang med merkevarebyggingen av ditt brand?

Ta kontakt i dag, så hjelper vi deg med alt innenfor grafisk design og merkevarebygging!!
Relatert innhold

Les mer om nettsider og webdesign

Vekstkonsulenter: Nøkkelen til Bærekraftig Forretningsvekst

Hvis du ønsker å vokse i dagens stadig skiftende forretningslandskap, er bærekraftig vekst en avgjørende målsetning. Å...
Bildet illustrerer kyuubi creative sin SLA - Service level agreement

SLA – KB Creative sin Service Level Agreement

Hensikten med en Service Level Agreement (heretter kalt SLA), er å gi en oversikt over forventninger og...

Øk Inntekt og Realiser Potensialet: En Guide til Målrettet Markedsføring og Effektiv Salgsprosess

For en bedrift er det avgjørende å øke inntekten for å realisere sitt fulle potensial. Dette kan...

Ta kontakt for en hyggelig prat!

Vi ønsker å hjelpe deg med å finne de beste løsningene så ikke nøl med å ta kontakt! 

+47 99 51 51 49

hei@kyuubi.no