Header for biblioteketslitteraturpris.no designeksempel
KundeHovedbibliotekene i Norge
ProsjektDesign og oppsett av nettside med avstemningsfunksjon
Nettsidehttps://www.biblioteketslitteraturpris.no/

Ny nettside med avstemningsfunksjon - Biblioteketslitteraturpris.no

KB Creative vant anbudet for design og oppsett av nettside på domenet biblioteketslitteraturpris.no. Oppdraget omfattet ansvaret for å utarbeide informasjonsarkitektur, implementere design, utvikle nettsiden, og sette opp avstemningsfunksjon, samt publisere og drifte nettsiden.

Bakgrunn

Storbybibliotekene i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø, Bærum, Drammen og
Kristiansand tok initiativ til en ny litterær pris som stemmes frem av det generelle publikum. Gjennomføringsmetoden er å bruke en nettside, en kampanjeside, hvor bøkene kort blir presentert, og hvor man kan avholde avstemningen.

Design av nettside

Visuell profil ble utarbeidet av et annet designbyrå som også hadde oppdrag i å utarbeide plakater og logo. Vi tok utgangspunkt i plakaten, og designet nettsiden for å reflektere det visuelle uttrykket som fremkom på den. Designet ble tilpasset digitale flater og inkluderte bruk av visuell markør / statutetten, farger og grafiske elementer som forekom på grafisk materiell.

Plakat for bibliotekets litteraturpris 2022
Les og stem - Designeksempel
bibliotekets_litteraturpris_om-side_optimized
bibliotekets_litteraturpris_forside_optimized

Informasjonsarkitektur (IA)

Det viktigste med en kampanjeside er å ha gode brukerreiser, slik at man får besøkende til å gjøre det man ønsker. En optimal IA legger til rette for at ulike brukere får en så tilpasset brukerreise som mulig. Det er derfor viktig å gi bruker en ide om hva slags nettside de er på så tidlig som mulig, med en tydelig vei til å gjøre de viktigste hovedoppgavene. Deretter vil mer informasjon på landingssiden reflektere meny-punktene.

Hovedoppgavene på bilbioteketslitteraturpris.no er å kunne lese om de nominerte bøkene og avgi stemme.

Med WordPress kan vi utarbeide skisser og forslag til IA, kombinert med layout og design, for å raskt utvikle og sette opp en nettside som ivaretar alle faser. Det er samtidig god fleksibilitet til å gjøre endringer, og når endelig design er godkjent, kan vi implementere designet på hele nettsiden ved hjelp av egne maler.

Funksjonalitet: avstemningsfunksjon

For bibliotekets litteraturpris var det viktig å kunne samle inn stemmer, og gi publikum en god og intuitiv avstemmningsfunksjon som ikke forfordelte en eller flere bøker.

Vi løste dette med en avstemningsfunksjon med bildevisning. Vi fordelte svarene på to linjer, slik at alle bøkene vises samtidig, med sine forsidebilder, for besøkende på desktop og nettbrett. Brukerne har mulighet til å bruke avstemningsfunksjonen til å navigere seg inn på sider om hver bok for å lese mer. Samtidig er det enkelt for besøkende på mobil å scrolle seg igjennom avstemningenalternativene.

Avsetmningsfunksjonen gir også muligheten til å avgrense hvor mange stemmer som kan komme fra hver bruker, og gir en god statistikkoversikt for administratorer.

Virker dette prosjektet interessant?

LES MER OM NETTSIDER OG WEBUTVIKLING

Vekstkonsulenter: Nøkkelen til Bærekraftig Forretningsvekst

Hvis du ønsker å vokse i dagens stadig skiftende forretningslandskap, er bærekraftig vekst en avgjørende målsetning. Å...
Bildet illustrerer kyuubi creative sin SLA - Service level agreement

SLA – KB Creative sin Service Level Agreement

Hensikten med en Service Level Agreement (heretter kalt SLA), er å gi en oversikt over forventninger og...

Øk Inntekt og Realiser Potensialet: En Guide til Målrettet Markedsføring og Effektiv Salgsprosess

For en bedrift er det avgjørende å øke inntekten for å realisere sitt fulle potensial. Dette kan...