mockup av optimalisering av nettside på mobil og tablet
Kunde07 Media AS
KompetanseSøkemotoroptimalisering (SEO)
Nettsidehttps://07.no
Søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering (SEO) - 07 Media

07 Media ønsket å øke organisk synlighet og forbedre rangering, i spesielt, googlesøk. Utfordringen til oppdragsgiver var å vite hvor de skulle begynne, og engasjerte både KB Creative og Curamando for å ta tak i SEO-utfordringene. Målet var å få 07 media synlig på førstesiden i googlesøk.

USIKKER PÅ HVA DU TRENGER?

Vi hjelper deg med å kartlegge dine behov!

Behov: Økt synlighet og rangering i organisk søk

Fokuset for arbeidet var optimalisering av nettsiden, både teknisk og innholdsmessig (on-page).

Første steg i arbeidet var å prioritere søkeord som vi videre kunne fokusere på i on-page-optimaliseringen. Kunden hadde altfor mange søkeord, så arbeidet med å redusere og bestemme fokusnøkkelord var viktig for å identifisere hva som var gode titler, overskrifter, bildebeskrivelser og metabeskrivelser.

Arbeidet med å identifisere hva folk faktisk søker på, sett i sammenheng med hva kundens tjenester og produkter er, var også en stor del av jobben, og viktig å ha tydelig for seg når vi skulle begynne med innholdet på nettsiden.

Utgangspunktet for 07 Media var at topp 5 søkeord var branded. Det viste at 07 rangerte best på merkevare-søkeord, noe som innebærer at de som finner 07 Media sine tjenester og produkter via google, allerede har kjennskap til 07 fra før.

 

Tabell for topp søkeord september 2021 07 Media

ØNSKER DU Å LÆRE MER OM SEO?

Prosess

Arbeidet som ble utført ble fordelt mellom KB Creative og Curamando. KB Creative jobbet hovedsakelig med innholdet, mens Curamando tok seg av den tekniske delen. KB Creative jobbet intensivt i ca. en måned med optimaliseringsarbeidet.

“Innhold” i denne sammenhengen omfattet mer tekniske ting, som formatering og valg av h1, brødtekst etc., hva som stod på de forskjellige produktene, som introtekster og metatekster, pluss bloggsidene. KB Creative bistod med å identifisere behovet for, og bearbeiding av nytt innhold, slik at kunden fikk tilstrekkelig med tekst og bilder på produktene sine, til å kunne rangere høyere.

Ikon og illustrasjon av en skjerm for UX og UI på nettsider og digital synlighet og tilstedeværelse

Trenger du hjelp med SEO?

Synlighet på google 07 Meida

Resultat: økt synlighet 6.31%

Før arbeidet begynte rangerte kunden best på brandede søkeord. Det vil si at de traff best på søkeord som inneholdt 07 media. Da vi var ferdig med arbeidet hadde vi klart å løfte 50 prioriterte søkeord og landingssider til å ikke bare lande på første siden på google, men også rangere som topp 3 resultat! Synlighet økte også fra 13,3 % i september til 19,61 % i desember 2021. I samme periode økte antall klikk med 132 % og antall eksponeringer med 108 %, samt 11,5 % økning i CTR sammenlignet med samme periode i 2020. 

Virker dette prosjektet interessant?

Les mer om KB Creative sine tjenester
Ikon og illustrasjon av en skjerm for UX og UI på nettsider og digital synlighet og tilstedeværelse

Nettside

Skap din digitale tilstedeværelse - start med en profesjonell nettside! Vi hjelper deg uansett behov!
Ikon av desktop og laptop for å illustrere merkevarebygging og branding på tvers av devices.

Branding

 KB Creative hjelper deg med din merkevarebygging og visuell identitet!
Ikon av desktop med megafon for å illustrere digital kommunikasjon.

Digital kommunikasjon

Vi styrker din digitale tilstedeværelse med gode strategier og kommunikasjon!