Merkevarebygging og Visuell Profil: Nøkkelen til Økt Salg og Konverteringer

Merkevarebygging og Visuell Profil: Nøkkelen til Økt Salg og Konverteringer

Publisert: 18. januar 2024

I en verden hvor forbrukere blir stadig mer visuelle og merkevarebevisste, er betydningen av en sterk merkevare og gjennomført visuell profil mer kritisk enn noensinne for å drive salg og øke konverteringer. Mange er nok likevel usikre på hva slags ROI (return on investment) merkevarebygging og en visuell profil har for en bedrift. Denne artikkelen er ment å gi et overordnet bilde av hvordan en god merkevare og en helhetlig visuell profil kan være med å drive salg og konverteringer.

HVA ER MERKEVAREBYGGING OG VISUELL IDENTITET?

Merkevarebygging er prosessen med å skape og utvikle et unikt navn, image, og en identitet for et produkt i forbrukerens sinn, hovedsakelig gjennom reklamekampanjer med et konsekvent tema. Målet med merkevarebygging er å etablere en betydelig og differensiert tilstedeværelse i markedet som tiltrekker og beholder lojale kunder.

Visuell identitet, på den annen side, refererer til de visuelle elementene til et merke. Dette inkluderer logo, fargevalg, typografi, og den generelle designstilen som brukes i all merkekommunikasjon.

BETYDNINGEN AV MERKEVAREBYGGING

Merkevarebygging handler om å skape en unik identitet for ditt selskap eller produkt i kundens sinn. Det er ikke bare logoen eller slagordet, men summen av alle erfaringer og oppfatninger kunder har med merket ditt. Sterk merkevarebygging skaper tillit, bygger emosjonell tilknytning, og gjør det lettere for kunder å ta kjøpsbeslutninger.

Skape En Unik Merkevareidentitet

For å skille seg ut i markedet, må selskaper utvikle en unik merkevareidentitet. Dette inkluderer en klar merkevarehistorie, verdier, og en tone som appellerer til målgruppen. Jo tydeligere identitet merkevaren har, jo høyere sannsynlighet er det for at merkevaren blir førstevalget for kunden når behovet skal bli møtt. Kjetil Strømseth i Ipsos Norge bemerker hvordan en merkevares særegne kjennetegn fungerer som underbevisste og bevisste sensoriske signler. Det skaper gjenkjennelighet og på den måten benytter seg av forbrukernes System 1-beslutningsprosesser. Veien til å ta et valg blir lettere. Les mer om system 1 beslutninger i Daniel Kahneman sin bok «Thinking fast and slow».

Konsistens Over Alle Kanaler

Å opprettholde en konsistent merkevareopplevelse over alle kanaler, inkludert nettsider, sosiale medier, annonsering og fysiske butikker, er essensielt for å bygge anerkjennelse og tillit hos kunder. Det er avgjørende at merkevarens image reflekterer og harmonerer med den faktiske opplevelsen og kvaliteten av produktet. Dette innebærer at følelser og inntrykk som merkevaren fremkaller, bør korrespondere direkte med typen opplevelse og kvalitet som produktet leverer. For eksempel, hvis en merkevare kommuniserer høy kvalitet til en høy pris, bør produktet innfri disse forventningene. På samme måte, hvis merkevaren fokuserer på å tilby god kvalitet til en rimelig pris, eller pålitelighet til en lav kostnad, bør produktene reflektere dette. Inkonsistens mellom merkevarens image og produktets faktiske verdi, som å ha en high-end merkevare med lav kvalitet til høye priser, vil føre til en misforståelser og skape en negativ opplevelse for kundene, selv om produktene er gjennomført brandet.

ROLLEN TIL VISUELL PROFIL

En visuell profil er det visuelle språket som representerer merkevaren; det inkluderer logo, fargepalett, typografi, og bildespråk. En effektiv visuell profil er avgjørende for å skape en umiddelbar og varig forbindelse med målgruppen. Førsteinntrykket teller, og den visuelle profilen er ofte det første møtet en potensiell kunde har med merket ditt. En tiltalende og relevant visuell profil kan gjøre at potensielle kunder stopper opp og legger merke til merket ditt.

Følelsesmessig Tilknytning

Visuelle elementer som farger, bilder og design spiller en kritisk rolle i å fremkalle følelser og assosiasjoner hos målgruppen. Riktig bruk av disse elementene kan effektivt kommunisere et merkes personlighet og verdier. Dette er spesielt viktig fordi forskning viser at følelser sterkt påvirker kjøpsbeslutninger. En studie fra Harvard indikerer at så mye som 95% av kjøpsbeslutninger er underbevisste og drevet av følelser. Dette betyr at en visuell profil som evner å vekke de riktige følelsene kan ha en direkte innvirkning på forbrukerens valg og lojalitet til et merke. I tillegg viser funn fra funksjonell magnetisk resonansavbildning (fMRI) at når forbrukere vurderer merker, baserer de seg hovedsakelig på følelser fremfor konkret informasjon som merkeegenskaper og fakta. Videre har reklameforskning avdekket at forbrukernes emosjonelle respons på en annonse har en langt større innflytelse på deres rapporterte intensjon om å kjøpe et produkt enn selve annonsens innhold. Dette understreker betydningen av en visuell profil som kan engasjere forbrukerne på et følelsesmessig nivå og skape en sterkere og mer varig tilknytning til merket

STRATEGIER FOR ØKT SALG OG KONVERTERINGER

Integrere Merkevaren i Alle Aspekter av Virksomheten

For å maksimere effekten, bør merkevaren integreres i alle aspekter av virksomheten, inkludert produktutvikling, kundeservice, markedsføring og salg.

Digital Tilstedeværelse og Markedsføring

En sterk digital tilstedeværelse som er i tråd med merkevareidentiteten og den visuelle profilen er nødvendig. Dette inkluderer en brukervennlig nettside, aktivitet på sosiale medier, og digital markedsføring som målrettet annonsering.

Kundeengasjement og Opplevelser

Skap engasjerende kundeopplevelser både online og offline. Interaktive elementer, personlig tilpasning, og kundelojalitetsprogrammer kan øke engasjementet og fremme gjentatte kjøp. Alt en kunde opplever og møter på i sammenheng med interaksjon med bedriften er med på å danne kundens opplevelse av merkevaren.

Målrettet Kommunikasjon

Bruk data og innsikt til å forstå din målgruppe og tilpasse kommunikasjonen. Målrettet og relevant kommunikasjon øker sannsynligheten for konverteringer. Vær lydhør på tilbakemeldinger fra kundene og tilpass der det er mulig. Men vær obs på å ikke skape et forvirrende og fragmentert merkevarebudskap i jakten på å forsøke å gjøre alle kunder fornøyde.  

Konklusjon

I dagens konkurranseintense marked, er merkevarebygging og en sterk visuell profil nøkkelkomponenter for å øke salg og konverteringer. Ved å skape en unik merkevareidentitet og en tiltalende visuell profil, og integrere disse elementene konsistent gjennom alle forretningsaspekter, kan bedrifter tiltrekke seg og beholde kunder, og dermed drive vekst.

Dette oppnås ved å utvikle en unik merkevareidentitet, opprettholde konsistens over alle kanaler og benytte visuelle elementer for å skape følelsesmessige tilknytninger. Bedrifter bør integrere merkevarestrategien i alle aspekter av virksomheten for å maksimere effekten og forbedre kundelojalitet og salg.

Relatert innhold

Les mer om vekst

Bildet illustrerer kyuubi creative sin SLA - Service level agreement

SLA – KB Creative sin Service Level Agreement

Hensikten med en Service Level Agreement (heretter kalt SLA), er å gi en oversikt over forventninger og...
Kyuubi Creative får nettsiden din til å ta fart ut av laptopen din som totalleverandør av nettsider

Hvorfor er nettsider viktig?

I dagens digitale tidsalder er en nettside mye mer enn bare et visittkort på nettet; det er...

Hvordan påvirker AI SEO?

AI er på vei til å bli implementert i nesten alt. Ett av områdene som blir berørt,...

TA KONTAKT FOR EN HYGGELIG PRAT!

Vi ønsker å hjelpe deg med å finne de beste løsningene så ikke nøl med å ta kontakt! 

+47 99 51 51 49

hei@kyuubi.no